Jak jsou na tom hrozinky s SCD ?

Sušené ovoce je vhodné, ale je třeba zajistit, aby neobsahovalo navíc rafinovaný cukr a jiné pro SCD uzdravování nevhodné ingredience.

Continue Reading →

Mohu v první fázi pít zelený čaj Matcha?

Čaj bych zatím nedával jiný než mátu, některé zelené čaje provokují imunitní reakce.

Continue Reading →

Proč se nesmí v rámci SCD kakaový prášek? Pokud je nepražený (nerafinovaný – neprochází chemickými procesy) a neobsahuje emulgátory, tedy čistě namleté kakaové boby?

Asi nejčastější otázka. 😀 „A proč nemůžu tu čokoládičku a kakaíčko…“ Ale teď vážně. Kakao není nevhodné jen kvůli sacharidům, ale také kvůli toxicitě, která může vyvolávat nežádoucí imunitní reakce. Nebojte se, vždyť na SCD se mlsá pořád. 🙂

Continue Reading →

100% kokosový sirup, je dovolen?

Tento sirup obsahuje většinou 8-10% glukózy, 10-12% fruktózu a asi 74% sacharózy, která je pro uzdravování prostřednictvím SCD zcela nevhodná. Vím, že na obalech je uvedeno 78g sacharidy, z toho cukry 78g – což by mělo říkat, že je obsaženo 78g jednoduchých sacharidů, ale jak vidíte, není to pravda

Continue Reading →

Proč nejíst semínka?

Semínka až po půlroce bez symptomů. Dráždí střevní stěnu a mohou vyvolat imunitní reakci…

Continue Reading →

Jaký volit velkoobchod s ořechy

Velkoobchod hledejte takový, do kterého máte nejblíže.

Continue Reading →

Když kopřiva obsahuje sacharidy, tedy NE. A jak je to s kopřivovým čajem?

Kopřiva je nevhodná ne kvůli sacharidům, ale kvůli dalším látkám, které mohou vyvolat imunitní reakci. Takže čaj také ne. Nejvhodnější bylinou, alespoň v začátku, je máta…

Continue Reading →

Je v pořádku „Bodlákový olej“ 100%, olej ze světlice barvířské?

Je-li skutečně čistý, tak je ok… Dokonce je to jedna z ingrediencí SCD náhrady batolecího mléka podle Elaine Gottschall. 🙂

Continue Reading →

Page 4 of 4