Jak můžu vědět, který tvaroh je tvrdý, když žádný u nás na Slovensku prodávaný toto označení nemá? (měkký, hrudkovitý, hrudkovitý měký)

Neřešte to, udělejte si naši SCD Lučinu. 🙂

Continue Reading →

Je potřeba nahradit maso na SCD?

Co se týká masa, je to zcela na každém z vás. SCD ho nevylučuje.

Continue Reading →

A když nejím mléčné výrobky, tak čím nahradit tvaroh?

SCD Lučinou 🙂 Recept na hlavních stránkách…

Continue Reading →

Je vhodné používat kokosový cukr?

Kokosový cukr je “disacharid”. Takže ne.

Continue Reading →

Jakto že Jablka jsou ANO a šťáva/džus z jablek je NE?

Jde zejména o ty “průmyslově” zpracované šťávy a džusy. U nich si nikdy nemůžete být jistí jak vznikly a co obsahují. Pamatujte, platí vždy pravidlo – Nejím a nepiji, co nevím, jak vzniklo … Vyrobíte-li doma, není problém. 🙂

Continue Reading →

Jak může být hořčice a majonéza ANO, když obsahují rafinovaný cukr?

Když si vyberete hořčici bez cukru a majonézu vyrobíte, je vše ok…

Continue Reading →

Proč je superpotravina, jako je konopné semínko, NEPOVOLENO.

Konopné semínko může vyvolat imunitní reakci.

Continue Reading →

Lze do SCD přidat bezlepkovou mouku?

Ne, nelze, obsahuje disacharidy a ty jsou pro SCD uzdravování nevhodné.

Continue Reading →

Co mléčné výrobky na SCD?

Pouze 24H SCD jogurt a některé dlouhozrající sýry, sýry bez laktózy… Avšak nejdříve, když jste 3 měsíce bez symptomů… S 24H SCD jogurtem je možno odstartovat na začátku 3. měsíce.

Continue Reading →

Proč jsou „super foods“ jako je ječmen, chlorela, aloe vera nevhodné pro SCD?

Buď obsahují nevhodné sacharidy, nebo dráždí střevní stěnu, nebo vyvolávají nežádoucí imunitní reakce. Případně vše naráz. 🙂

Continue Reading →

Page 3 of 4