Jak to je s Bryndzou?

Není dlouhozrající – pryč

Continue Reading →

Je lepší ze začítku spíše vysadit všechny druhy sýrů?

Používejte jen dlouhozrající, tvrdé sýry podle seznamu a až po 3 měsících bez symptomů.

Continue Reading →

Proč je Goji (Kustovnice čínská) označená jako nevhodná?

Goji, patří do skupiny rostlin Solanaceae a obsahuje silné alkaloidy, které jsou pro jedince s autoimunitním onemocněním potenciálně dosti toxické.

Continue Reading →

Mohu dostat vysvětlení proč ANO sýr Camembert a NE eidam či kozí?

Je to z důvodu obsahu laktózy. Zráním dochází k její přeměně na galaktózu. Takže čím zralejší, tím lepší (vhodnější)  🙂

Continue Reading →

Proč spousty druhů fazolí, je povolené jíst, ale mouku z nich nikoli?

Jde hlavně o to, že tyto věci si doma málokdo bude sám vyrábět a když je koupíte, už není jistota… Těžko jsou namáčeny 12 a více hodin. Tedy už jíte, co nevíte jak vzniklo. 🙂

Continue Reading →

Co je „turecký syr“ – je to něco jako balkánsky syr, který lze normálně koupit?

Turecký sýr, to sám nevím, co je. 🙂 Ale na sýry je nejlepší začít myslet, až tak po třech měsících… Je to velmi pokročilá potravina, i když vyberete nějaký SCD vhodný..

Continue Reading →

Je při SCD stravě povolené Granátové jablko?

Granátové jablko je OK. 🙂

Continue Reading →

Koupila jsem od včelaře MED MEDOVICOVÝ – LESNÍ. Obsahuje více minerálů, ale obávám se, že může obsahovat i složité cukry.

Tento med je určitě vpořádku. 🙂

Continue Reading →

Vadí pro SCD dietu Lecitín, který je extrahovaný ze sóje?

Sójový lecitin bude vadit hlavně Vám… Vyměňte ho za slunečnicový třeba u Zajíčka www.pro-zdravi-az.cz Skutečně, sója je nebezpečná. Víc škody, než užitku…

Continue Reading →

Tvaroh bych si udělala i sama, ale nevím, jak postupovat.

Ve svém SCD Průvodci najdete od Marky postup, jak si vyrobit vlastní Lučinu. Je to i v receptu na SCD 24H jogurt. Jiný tvaroh bych už dnes nepoužíval…

Continue Reading →

Page 2 of 4