Proč SCD umožňuje tepelnou úpravu 42 stupňů a více?

Protože SCD není vitariánství… 🙂

Continue Reading →

Jsou nějaké probiotika na Slovenském/Českém trhu dostupné pro SCD

SCD 24h jogurt není přece problém vyrobit. 🙂 Ale nezačínal bych s ním dříve než ve 3. měsíci na SCD. Jinak vhodné probiotikum, ale spíše pro teplou sezónu, je Bio-kult14. 🙂 Namnožit bakterie lze úspěšně preparátem FLORAPHAGE

Continue Reading →

Co jablečná mouka a SCD?

U všech průmyslově zpracovaných výrobků je problém v tom, že nelze ohlídat čistotu, takže je riziko vyzkoušení na Vás..

Continue Reading →

Jak a z čeho si připravujete „mouku”, dá se někde koupit?

Určitě se dá koupit, ale bude zbytečně drahá. My nakupujeme ořechy velkoobchodně a rovnou je mixujeme do těsta..

Continue Reading →

Lze jídlo, pečivo zamrazovat?

Ano. 🙂

Continue Reading →

Jaká je na trhu dostupnost surovin se kterými vaříte?

Při vaření používáme suroviny, koření, bylinky, všechny snadno dostupné na našem trhu.

Continue Reading →

Mouky z ořechů vlašských, lískových, z kaštanů jsou povolené?

Mouky z ořechů v pohodě, ale kaštanová mouka bohužel ne…

Continue Reading →

Mám elektrickou troubu, takže mám slaný základní koláč upéct jako když peču klasický piškot – na 150° C, 20 minut?

Ano, ale napoprvé si to stejně musíte pohlídat, musíte stále kontrolovat co se děje v troubě… Ze zkušenosti, v plynové troubě trvá vše daleko déle, v elektrické trouba horkovzdušné je to zase rychlovka.. Předpokládám tedy, že časově to bude o něco delší, kolem těch 30 minut, ale možná i déle! Pokud uvidíte, že koláč ještě…

Continue Reading →

Page 2 of 2