Proč vynechat Bifido kultury při přípravě SCD Jogurtu?

Bifidus by měl být v každém případě vynechán, neboť ve střevech dokáže mutovat, ale co je hlavní, má tendenci se rapidně přemnožovat. Ve výsledku je pak jedno, jestli se jedná o přátelskou bakterii nebo ne, protože žije na bílkovině a v přemnoženém stavu je schopna “natrávit” střevní stěnu a udržovat zánět aktivní donekonečna…

Continue Reading →

Co dělat s recepty v případě přísad spojených s alergii?

Vyberte si na našich stránkách jiný, který Vám bude více vyhovovat. 🙂 Alergici začínají bez alergenu a přidají je, až se díky SCD, alergie zbaví…

Continue Reading →

Vlašské orechy jsou ANO, ale v receptech je velmi málo používáte, je důvod aby jsem se jim vyhýbala?

To nemusíte. Jen rádi plesniví… Ale třeba Pekany, jsou lepší i chuťově. 😉

Continue Reading →

Může se jogurt udělaný s tibetské houbičky u SCD?

Není vhodný, protože nefermentuje jen bakteriemi, ale i kvasnicemi…

Continue Reading →

Ve vašich receptech používáte med, který není doporučeno zahřívat – dokonce jsem četla varování před medovníkem, protože se do něj dává med..

U SCD jde o priority a prioritou číslo jedna je vyhubit potvory… Med, spolu třeba s datlemi je sladidlem pro SCD, takže když chcete jeho výhody, dáte si ho tak, jak je… Když chcete medovník, zahřejete ho. 🙂 A nezapomeňte, nejvíce nám škodí samotný strach z toho, o čem si myslíme, že nám škodí. 🙂…

Continue Reading →

Upekla jsem si ořechový chléb a hůř mi tráví. Mám problém s žlučníkem.

Máte-li problém se žlučníkem, je skutečně třeba být s ořechy opatrnější… Nefixujte se příliš na pečivo, ale dejte přednost dýním, cuketám, lilku, špenátu a dalším druhům zeleniny, které mají schopnost více zasytit. Až budete na SCD déle, potřeba plnit bříško pomine. 🙂 Očista jater je součástí procesu uzdravování a vyřeší i tento problém. 🙂

Continue Reading →

Používáte silikonové formy na pečení? Slyšel jsem, že to něco uvolňuje. Nebo to je zas o tom, kdo čemu věří a čeho se bojí?

Přesně…Neřešíme to, říká se to i o teflonu… Nejčastěji nám škodí nejvíce, právě to přesvědčení, že nám něco škodí…

Continue Reading →

Narazila jsem na to, že jogurt a mléko ze kterého dělám scd jogurt obsahují každý 3,5g sacharidů z toho cukru také 3,5g. Je to špatně?

Ne, procesem fermentace podle SCD se veškerá laktóza přemění a není problém. 🙂

Continue Reading →

U domácího jogurtu máte ANO. Ale v mém receptu je mléko a u něj máte uvedeno NE. Existuje tedy ještě nějaký jiný recept na domácí jogurt?

Ano. 24H SCD jogurt na našich stránkách. 🙂

Continue Reading →

Melete mandle se slupkou nebo blanšírované ?

Kupujeme se slupkou i bez slupky, meleme oboje…používáme podle toho co chceme připravit. Pokud je to do raw jídla, tak se slupkou, naopak na pečení chleba, koláčů, atd., používáme beze slupky…

Continue Reading →

Page 1 of 2