01. Základní otázky k SCD

SCD je speciální sacharidová dieta, která vás svým způsobem fungování může uzdravovat téměř z jakékoli nemoci.

Další informace najdete na stránce www.uzdravtesejidlem.cz v sekci SCD.

SCD je rozhodně forma zdravého životního stylu.

Svým fungováním vám napraví nerovnováhu střevní mikroflóry a dá do pořádku vaši imunitu.
A tam, kde funguje imunita nemá nemoc co dělat…

Prakticky 100%, což dokazují statisíce lidí po celém světě.

Jediný moment, kdy SCD nefunguje nastává tehdy, když se do něj nepustíme, tedy nezačneme.

Bohaté. 🙂  Čtěte na našich stránkách www.uzdravtesejidlem.cz

Chtěli jsme mít lepší podmínky pro podnikání a tedy i pro vás. 🙂

Ne, jsou běžně k dostání…

Zapomeňte na to, tím jen nutíte tělo celý den trávit. U SCD posloucháme tělo a řídíme se tím, co říká. 🙂

Nemusíte mít obavy. Jde jen o registaci emailu.

Dáte nám tím jen vědět, že máte zájem od nás dostávat aktuality a nové informace o tom, jak prostřednictvím SCD zlepšit zdraví.

Právě teď. 😉

Při správném dodržování hrozí pouze a jenom ZDRAVÍ. 🙂

Toto je velmi zajímavá otázka. Dokud lidé jedí “normální” jídlo, které postrádá téměř vše, tedy pokud jedí lidé “hlušinu”, ničeho se nebojí.

Jakmile se pustí do výživy, která vše obsahuje – enzymy, vitamíny, minerály, atd., popadne je strach, že jim bude něco chybět. 🙂

Takže NE, nebude vám chybět nic, zvlášť když výběr vašeho jídelníčku bude pestrý.

Určitě.

Dnes už mnoho lidí informace má a tuší, že na jídle záleží opravdu moc. Touto výživou si můžete připravit úplně jinou budoucnost, než “normálním” jídlem.

A dokážete-li takto uvažovat, máte před ostatními opravdu velký náskok. 🙂

Ne. Stačí se držet seznamu „co ANO a co NE“ na naší stránce.

Ano máme, v našem programu „SCD Průvodce”.

GAPS vychází z SCD výživy.

Tato dieta byla upravena k uzdravení poruch psychických. Přidává ale některé potraviny, které mohou opět “nakrmit” bakterie a proto nám nedává příliš smysl.

SCD výživa se určitě kombinovat nedá. Z principu fungování je nutno dodržovat přesný výběr sacharidů.

Ne. Neděláme to z toho důvodu, že každý řeší něco jiného a hlavně proto, že vás chceme naučit, jak si pomoci sami kdykoli je to třeba.

Nechceme vám dát jen další “pilulku”. 🙂

Jste-li na tom opravdu takto, uvažoval bych o změně. Víte, skutečně tu na světě nejsme proto, abychom pracovali od rána do večera. 🙂

Může být někdy příliš brzy nebo zase příliš pozdě dát si do pořádku imunitu?
SCD je určitě vhodná jak pro děti, tak i pokročilé. 😉

Nakrmíte bakterie. Ale když budete bdělí, nestane se to.
A pokud přece jen ano a ihned naskočíte zpět, není to problém. 🙂

Ano má. 🙂

Zcela jistě. 🙂

Velice. Ale je nutné, se k tomu i zdravě pohybovat a vyčistit játra. 🙂

Já myslím, že co se týká sladkého mlsání, na SCD není problém. Věřte mi, že bych o tom měl věděl nejlépe. 😀
Zkuste si z našich receptů například jahodo-malinové muffinky a uvidíte. 🙂

Především svědomitě. Nejlépe přidělat na lednici či jej mít puštěný na svém zařízení, při každé návštěvě obchodu. 🙂

Podrobnější seznam najdete v SCD Průvodci. Ale vesměs buď obsahují nevhodné sacharidy, nebo dráždí střevní stěnu, či vyvolávají nežádoucí imunitní reakce. Případně vše naráz. 🙂

Pokud vás z nějakého důvodu popadne pocit, že je na SCD potřebujete, dejte si pozor, aby neobsahovaly nevhodné cukry a substance, což je v případě probiotik v podstatě nemožné…Proto si raději z našich receptů udělejte 24H SCD jogurt nebo pickles…

Nemusí, ale může být. Hodně ovlivní Váš přístup k SCD a vaření. Podle některých je dokonce jednodušší, než klasika.

Jistě. Ale je potřeba zrevidovat nejprve svůj „náročný” styl… Stojí-li vám za vaše zdraví…

To záleží jen na vaší ochotě se o sebe postarat. Na SCD se dá i přibrat, pokud je to žádoucí. 🙂

Za prvé zrevidovat myšlenku intenzivního sportu. Každý extrém je špatně. Co když budete některou z momentálně přetěžovaných částí těla ještě někdy potřebovat?
No a potom je třeba se na delší výkony vybavovat svačinkou. 🙂

Nebojte se říct, že chcete pro své dítě to nejlepší a také to pro něj dělejte. Nemůžete mu dát lepší dárek, než fungující imunitu…

Jedině vlastním příkladem… Nic jiného nefunguje.
Předveďte svoje zdraví, sílu a vitalitu získanou pomocí SCD a v momentu zvědavosti postupně dávkujte informace. 🙂

Jestliže jsou v našem seznamu některé potraviny nepovolené, je to vždy proto, že obsahují něco, co je pro SCD uzdravování nežádoucí bez ohledu na to, jak chváleny jsou reklamou nebo něčím tvrzením.
Buď obsahují nevhodné sacharidy, případně látky toxické, nebo vyvolávající imunitní reakce.

Pokud se tedy chce člověk s SCD uzdravit, měl by to respektovat, jinak se může průběh uzdravování zpomalit nebo zastavit.

My na SCD jíme, když máme hlad. 🙂

Jezení 5x za den vede tělo k celodennímu trávení a tělo pak nemá čas na zabudování a to nám nedává smysl.

Na SCD nemusíte moc řešit kolik toho jíte. Stačí se řídit tím, na kolik máte chuť. 🙂

Stačí se řídit vaším tělem a tím, kdy si řekne že má hlad. 🙂

Ale v zásadě platí, že ovoce a sladké dopoledne a odpoledne už ne.
Největší jídlo kolem poledne, kdy vrcholí tvorba žluči.

Dobře je též, jíst naposledy nejpozději 3 hodiny před spaním. 🙂

Ano v SCD je nutné být striktní. Buď bakterie vyhladovíte a uzdravíte se, nebo ne.
Na obhajobu SCD vždy prohlašuji, že jsem v životě nejedl lépe, než posledních několik let. 🙂

Určitě ano. 🙂
My ale komunikujeme hlavně s těmi, kteří jsou ještě v procesu, takže nemáme přehled.

To víte, když se člověku udělá dobře, už má jiné zájmy. 🙂

Při SCD si tělo postupně najde svoji ideální váhu.
Nejenže se tak dá zhubnout, ale s úspěchem jsme SCD nasadili i u poruchy příjmu potravy.

Ano, s SCD končí. 🙂

Ano, pomáhá.

02. Pokročilé otázky k SCD

Doporučuji se o tomto blíže informovat na www.zdravi-az.cz

Ano, ale jen mírně. 🙂

Aby jste rozuměli, u piva nejde o alkohol, ale maltózu, což je disacharid. 🙂

Většina je zásadotvorných, ale kontrolujte s informacemi na internetu.

V žádném případě. 🙂

Naším záměrem je, naučit vás, abyste byli schopni si sami pomoci kdykoli to budete potřebovat.

Podívejte se na naši stránku s recepty… 😉

Dieta bez laktózy a lepku je marná práce. Jen udržuje jakýsi „uspokojivý” stav, ale neuzdravuje.
Teprve když zabudujete principy SCD, tělo je schopno rozjet imunitu na plné obrátky.

Určitě není…

To je otázka. 🙂

Pokud by šlo skutečně jen o sušené ovoce, není problém, ale pořád je to něco, o čem nevíte, jak vzniklo…

Pro SCD je vhodný jediný jogurt. Máme takový mezi mnoha “SCD Recepty” na našich stránkách.

Konkrétně zde 24H SCD Jogurt

Já osobně si myslím, že právě ty „kosmetické” rozdíly rozhodují o uzdravení.

Možná zním jako fanatik na SCD, ale to mi spíše imponuje, protože jen fanatické dodržování vede ke skutečnému úspěchu, jak jsem si sám na sobě ověřil, a jak to i veřejně sděluji.

Ale je to vážně na vás. 🙂

Naopak, cholesterol ve stravě vůbec nemá na jeho hladinu v těle žádný vliv.

Tělo si ho vždy samo vyrábí několikanásobné množství, než je vůbec možné přijmout stravou, protože má spoustu funkcí a je základní stavební látkou hormonů a buněk, hlavně nervových a mozkových.

Zvýšená hladina v krvi je hlavně známkou poškození cév. Zde se totiž cholesterol používá jako opravný materiál, což samozřejmě ale není dlouhodobě udržitelné řešení.
Nevěřte lékařským mýtům o cholesterolu. 🙂

Máte pravdu, šnek je lepší po všech stránkách.

A co se týká ceny, asi bych se zde nesnažil ušetřit. Mechanické části by měly být kvalitní, aby něco vydržely.

Dobrá značka je například Catler…

Vždy doporučuji, pokud to není z nějakého důvodu nevyhnutelné, nekombinovat terapie.
Je to proto, abyste si udrželi přehled o tom co funguje a co ne.

Ale pokud není věc v rozporu s SCD, je to na vás.

Disacharidy a polysacharidy….

Podívejte se na Vitamín B u Zajíčka. Má to čisté. www.pro-zdravi-az.cz
A nepracujte těžce. 🙂 Tělo máte na celý život jen jedno…

SCD není v pravém slova smyslu nízko-sacharidová dieta. Protože pořád přijímáte sacharidy, jen ve formě jednoduchých cukrů.

Nedá se tedy hovořit o ketóze. Pro játra může být náročná, pokud nedodržujete pestrost a přeženete to s denní konzumací ořechů a bílkovin všeobecně.

Bylinky nevadí. 🙂

Vždy jde spíš o to, jestli se dá věřit výrobci, že je to skutečně čisté…
Nejím, co nevím, jak vzniklo… 🙂

Největší problém je ale přetěžování jater, jejichž snížená funkce stojí prakticky za každou nemocí…

Mikrovlnka ničí živiny, stejně jako jakékoli jiné zahřívání a navíc ji nemusíte používat…
U nás taky moc nejede. 🙂

Říkáme tomu mikrovlnka,ale jede hlavně horký vzduch.
Podívejte se na tento článek, zajímavé video a diskuze: http://www.uzdravtesejidlem.cz/skodi-mikrovlnka-telefon-2/

Ze začátku je to u některých lidí o množství jídla.
Mě osobně se to stalo také, jenže já to považoval za “ráj na zemi”…

Nedá se to napsat jinak, než že jsem “žral” jako šílenec a pořád jsem nepřibíral. Jenže to opravdu netrvá věčně. 🙂

Je třeba zvýšit příjem oproti výdeji a to lze řešit nejen nacpáváním se, ale také dostatečným odpočinkem. Když zase vše “vyběháte”, je to jen zbytečná dřina. 🙂

S FOS máte pravdu, ale chybí jedna důležitá informace.
S těmi přírodními není problém, příroda to uměla pro nás zařídit, ale ty uměle, chemicky připravené jsou úplně špatně…

50 let nám bylo prezentováno, že po konzumaci margarínu budeme mít zdravé srdce… Dnes víme, že je to blábol, že? 😉

U ostatních potravin, které jsou uvedeny jako nevhodné platí, co je na stránkách uvedeno červeně. 🙂

“Je-li zde některá Vaše oblíbená potravina uvedena jako nevhodná pro SCD uzdravování, pak je to proto, že obsahuje disacharidy, nebo polysacharidy, případně vyvolává imunitní reakce, dráždí střeva, či jinak znemožňuje Vaše uzdravování pomocí SCD.”

S džusy je to přesně, jak píšete, jsou to procesované potraviny, u kterých nelze dodržet pravidlo: Nejím, co nevím jak vzniklo…

To ovšem také znamená, že pokud je to Váš domácí džus, udělaný zdravou cestou, není problém. 🙂

Pokud by se vám nechtělo “hřešit” cukrovím. Na naší hlavní stránce najdete recepty na Linecké cukroví, Rohlíčky s vanilkou, Kokosové pusinky, aj.
Vše v normách pro SCD.

Ale ještě lepší nápad by byl pořídit si naši SCD kuchařku č. 2, případně 4, které jsou z velké části orientovaná na vánoční recepty a alternativy pro oblíbené vánoční pokrmy i klasiku, zcela podle SCD.

Abyste nebyl nafouklý, potřebujete dát do pořádku střeva, respektive vyhnat špatné bakterie. Takže SCD. 🙂

Jinak některé potraviny Vás budou nafukovat, i když budete mít střeva zdravá a bez špatných bakterií. Tak to prostě funguje. Je dobře poslouchat tělo, co Vám říká a podle toho se zařídit.
Také můžete zkusit Floraphage.

I já to tak dělám. Naštěstí je SCD tak pestré a plné úžasných chutí, že je vždy z čeho vybrat. Podívejte se do receptů mé Marky na našich stránkách 🙂

03. Otázky ke zdravotním situacím

Se žaludkem ano, játra chtějí ještě očistu. I na tu zde přijde řeč. 🙂

Jde o to jaké typy, na to není všeobecná odpověď…

Hodně pomůže ve spojení s SCD a dostatečným odpočinkem jaterní očista.

Je pro ně nutná… 🙂

Alergici začínají bez alergenu a přidají je, až se alergie zbaví…doba je individuální.
Po nějákém čase je postupně a po troškách zkuste a pozorujte reakci. Při nežádoucí reakci, opět vynechte a zkuste zase později.

Doba je individuální. Po nějákém čase (3-4 týdny) je postupně a po troškách vyzkoušejte a pozorujte reakci. Při nežádoucí reakci, opět vynechte a zkuste zase později. (za 1-2 týdny)

Samozřejmě. Třeba s SCD. 🙂

Nejlépe s SCD. 🙂

Podívejte se na naši stránku… ale v podstatě téměř se vším. 😉
Nemoci totiž skoro neexistují. Především v té podobě, v jaké jsou nám prezentovány.

My se jen snažíme naše tělo za každou cenu zničit a ono nám tímto říká, že to tak nechce…

Zásadně… Ale v první řadě musíte konečně začít pít čistou vodu a to alespoň 2 – 2,5l mimo všeho ostatního a uvidíte, jak to půjde ven . 😀

Pomocí SCD se jich zbavit a dál se vyživovat „nejlépe”. Tedy opět SCD. 🙂

Ano má, zastavíte proudy toxinů a potíže mizí…

Velmi pozitivní, ale arytmie máte z důvodu nedostatku hořčíku a zanesených jater…

Velmi rychle. 🙂

Nekonzumovat mléčné výrobky… tedy nejlépe SCD. 🙂

Nebude vás bolet, jinak vše ok… Ale jaterní očista je pro vás víc než žádoucí. 🙂

Pomůže “Jaterní očista”. 🙂

V akutních případech silný roztok epsomské soli, alespoň 2 dcl. Znecitliví a roztáhne žlučovody. Kámen pak může samovolně vyjít.

Ideální kandidáti…na SCD. 😉

Léky vysazujte postupně, podle toho, jak se budete zlepšovat. Není dobře hned vše přestat brát. Byl by to pro tělo šok, obzvlášť v případě kortikoidů.

SCD je vhodné především na záležitosti týkající se imunity, protože právě imunitu si dáte do pořádku.

Zůstaňte v pohodě. Celulóza se ve vodě nerozpouští a proto je pro SCD nejmenším problémem. Vysazujte je postupně, až se začnete na to cítit. 🙂

Vysazování jsem prováděl velmi pomalu a postupně, ale i přesto jsem měl velké bolesti kloubů. Nadledvinkám se nechtělo zpět z dovolené. 🙂

A ještě poznamenám, že živá strava nic neřeší, pokud není dle zásad SCD, tedy disacharidy a polysacharidy pryč… Navíc v zimním období nejsme, co se týká brouků, na živou připraveni. Museli bychom se odstěhovat do tepla, pak by to fungovalo. 🙂

Je to průvodní jev. Není třeba si s tím dělat hlavu. Když teď přidáte SCD pečivo a také hodně odpočinku, hubnutí se už začne zastavovat a pak nastoupí zase přibírání. Úbytek komplexních sacharidů je ze začátku pro tělo opravdu významný. 🙂

Takže se směle pusťte do medovníčků a muffinků a dalších dobrůtek, a válejte se, ať zase něco naberete a vše nevyběháte 🙂

Samozřejmě, dá se to řídit jídlem, něco TH zrychluje a něco zase zpomaluje a toho se dá využívat.

Ano, podívejte se do rubriky „Zkušenosti“ na hlavní stránce. 🙂

To je zcela v pořádku, že chcete zůstat na SCD. Já bych se také za nic nevrátil k “normálnímu” jídlu. 🙂
A pokud jde o váhu a kolik toho jíst, tak to neřešte. Jezte kolik cítíte že potřebujete v rámci povolených potravin pro SCD.

Lidské tělo je tak krásná a chytrá věc. Že si umí najít samo, pro Vás, nejzdravější váhu, pokud vše pracuje jak má. 😉

Určitě pomáhá.
Dokud se nezbavíte škrobů a dvojitých cukrů, problém bude pokračovat.
Je to záležitost imunitního systému. Dáte-li si do pořádku imunitu, ekzém zmizí. 🙂

Jistě.:-)

Začnete bez alergenů, pak postupně přidáváte potraviny, které Vám dělaly problém.
Když to ještě nejde, odložíte další zkoušku o týden dva a pak znovu vyzkoušíte…

Za prvé je možné vyzkoušet jiné ořechy – pekany, lískáče, kešu…případně Banánová mouka.

Ale v první řadě, když najedete na SCD, tak chléb budete jíst až za 14 dní nebo měsíc a to už může být Vaše alergie pryč… 🙂

Probíhá to tak, že postupně přidáváte potraviny, které Vám dělaly problém. Když to ještě nejde, odložíte další zkoušku o týden dva a pak znovu zkusíte…
To je postup pro alergiky, kteří najíždí na SCD…

V případě CF jde hlavně o to, že je třeba zbavit se současného způsobu “léčby” tohoto postižení.
Léčí se až projevy antibiotiky a prevence dnes znamená očkování proti chřipce…
Podávání kortikoidů, ibuprofenu a mukolitik na záněty asi také nikomu nemůže dělat dobře.

SCD je silně protizánětlivá výživa a hlavně způsobuje vyhladovění bakterií, které v případě CF mohou za většinu potíží. Situace se zásadně změní, když díky SCD rozjedete imunitu na plné obrátky, ať už tato záležitost dědičná je, nebo ne.

Následné vyčištění jater je víc než žádoucí.

Kde už není co, tam ani SCD nic nezmůže 🙂
Záleží na stupni postižení.

Ani Elaine nehovoří o uzdravení, ale o zvládnutí.
Záleží na stupni postižení, ale i ty velmi těžké případy zaznamenaly zásadní zlepšení. U lehčích případů pak je možno situaci zlepšit natolik, že se jen těžko pozná nějaký problém.

Na nic nečekejte a běžte do toho…

Jestli Vám tedy nebude vadit, že se namísto udržování remise dáte do pořádku. 🙂

Zřejmě šetříte s příjmem čisté vody. Přidejte a návštěvy toalety se na SCD zcela jistě zase upraví.
Na úplném začátku jen často není s čím jít 🙂

Funkce štítné se dá ovlivňovat vhodným výběrem potravin, tedy se buď zrychlí, nebo přibrzdí…

Relaps nastává právě v období 3 – 6 měsíce na SCD. Není to důvod ke smutku, protože se nic neděje. Je to sice individuální, ale patří to k průběhu uzdravování.

Nic neřešte, ničeho se nebojte, napište mi email a já poradím jak pokračovat dál. Nejdéle do měsíce se to zase zlepší a pak už to pojede dál. 🙂

Hlavně klid a radost. 😉

Ano, mimo to jedna celkem čerstvá studie zde:
https://neurosciencenews.com/microbiome-gut-parkinsons-5642/

04. Otázky k surovinám

Je-li skutečně čistý, tak je ok…
Dokonce je to jedna z ingrediencí SCD náhrady batolecího mléka podle Elaine Gottschall. 🙂

Kopřiva je nevhodná ne kvůli sacharidům, ale kvůli dalším látkám, které mohou vyvolat imunitní reakci.

Takže čaj také ne. Nejvhodnější bylinou, alespoň v začátku, je máta…

Velkoobchod hledejte takový, do kterého máte nejblíže.

Semínka až po půlroce bez symptomů. Dráždí střevní stěnu a mohou vyvolat imunitní reakci…

Tento sirup obsahuje většinou 8-10% glukózy, 10-12% fruktózu a asi 74% sacharózy, která je pro uzdravování prostřednictvím SCD zcela nevhodná.

Vím, že na obalech je uvedeno 78g sacharidy, z toho cukry 78g – což by mělo říkat, že je obsaženo 78g jednoduchých sacharidů, ale jak vidíte, není to pravda

Asi nejčastější otázka. 😀
„A proč nemůžu tu čokoládičku a kakaíčko…“

Ale teď vážně. Kakao není nevhodné jen kvůli sacharidům, ale také kvůli toxicitě, která může vyvolávat nežádoucí imunitní reakce.
Nebojte se, vždyť na SCD se mlsá pořád. 🙂

Čaj bych zatím nedával jiný než mátu, některé zelené čaje provokují imunitní reakce.

Sušené ovoce je vhodné, ale je třeba zajistit, aby neobsahovalo navíc rafinovaný cukr a jiné pro SCD uzdravování nevhodné ingredience.

Buď obsahují nevhodné sacharidy, nebo dráždí střevní stěnu, nebo vyvolávají nežádoucí imunitní reakce. Případně vše naráz. 🙂

Pouze 24H SCD jogurt a některé dlouhozrající sýry, sýry bez laktózy… Avšak nejdříve, když jste 3 měsíce bez symptomů…

S 24H SCD jogurtem je možno odstartovat na začátku 3. měsíce.

Ne, nelze, obsahuje disacharidy a ty jsou pro SCD uzdravování nevhodné.

Konopné semínko může vyvolat imunitní reakci.

Když si vyberete hořčici bez cukru a majonézu vyrobíte, je vše ok…

Jde zejména o ty “průmyslově” zpracované šťávy a džusy. U nich si nikdy nemůžete být jistí jak vznikly a co obsahují.
Pamatujte, platí vždy pravidlo – Nejím a nepiji, co nevím, jak vzniklo …

Vyrobíte-li doma, není problém. 🙂

Kokosový cukr je “disacharid”. Takže ne.

SCD Lučinou 🙂
Recept na hlavních stránkách…

Co se týká masa, je to zcela na každém z vás. SCD ho nevylučuje.

Neřešte to, udělejte si naši SCD Lučinu. 🙂

Ve svém SCD Průvodci najdete od Marky postup, jak si vyrobit vlastní Lučinu. Je to i v receptu na SCD 24H jogurt. Jiný tvaroh bych už dnes nepoužíval…

Sójový lecitin bude vadit hlavně Vám… Vyměňte ho za slunečnicový třeba u Zajíčka www.pro-zdravi-az.cz

Skutečně, sója je nebezpečná. Víc škody, než užitku…

Tento med je určitě vpořádku. 🙂

Granátové jablko je OK. 🙂

Turecký sýr, to sám nevím, co je. 🙂
Ale na sýry je nejlepší začít myslet, až tak po třech měsících…

Je to velmi pokročilá potravina, i když vyberete nějaký SCD vhodný..

Jde hlavně o to, že tyto věci si doma málokdo bude sám vyrábět a když je koupíte, už není jistota…
Těžko jsou namáčeny 12 a více hodin.

Tedy už jíte, co nevíte jak vzniklo. 🙂

Je to z důvodu obsahu laktózy. Zráním dochází k její přeměně na galaktózu. Takže čím zralejší, tím lepší (vhodnější)  🙂

Goji, patří do skupiny rostlin Solanaceae a obsahuje silné alkaloidy, které jsou pro jedince s autoimunitním onemocněním potenciálně dosti toxické.

Používejte jen dlouhozrající, tvrdé sýry podle seznamu a až po 3 měsících bez symptomů.

Není dlouhozrající – pryč

Semena všeobecně je nejlepší začít až velmi pozdě, třeba po půl roce bez symptomů, velmi dráždí…

Banánovou mouku doporučujeme zatím kupovat u Expres Menu. (i Slovákům)

Neexistuje správná nebo špatná a ani zdravá nebo nezdravá…

Jen pro SCD uzdravování vhodná, nebo nevhodná. To je důležité říci.
A je to ta, která je vyrobena ze žlutých banánů.
Nikoli plantajnů!

Není důvod, proč by měl výrobce buď uveřejnit, nebo tajit z jakých je mouka banánů.

Pro SCD je jediná vhodná ze zralých žlutých.

Ano, celulóza je v SCD tolerována v lécích.

Alkoholové cukry nejsou vhodné.

Glukopur, fruktóza, hroznový cukr, nejsou nikdy skutečně čisté a bez enzymů mohou způsobovat problém – nevhodné.

U oleje je důležité, jaké obsahuje omega mastné kyseliny, zvláště u rafinovaných.
Zásadní je vyhnout se omega6, je silně zánětotvorný a dostáváme ho už tak až moc…

Proto na SCD používáme hlavně olivový, kokosový a živočišné tuky.

Na SCD nemáte proč jít do ketózy a navíc na SCD používáme rostlinné oleje jen v krajním případě.

Omega 6 jsou zánětotvorné… Dávejte si raději polévkovou lžíci kokosového oleje.

Za prvé je možné vyzkoušet jiné ořechy – pekany, lískáče, kešu…případně Banánová mouka.

Ale v první řadě, když najedete na SCD, tak chléb budete jíst až za 14 dní nebo měsíc a to už může být Vaše alergie pryč… 🙂

Probíhá to tak, že postupně přidáváte potraviny, které Vám dělaly problém. Když to ještě nejde, odložíte další zkoušku o týden dva a pak znovu zkusíte…
To je postup pro alergiky, kteří najíždí na SCD…

05. Otázky k receptům

Ano, ale napoprvé si to stejně musíte pohlídat, musíte stále kontrolovat co se děje v troubě…
Ze zkušenosti, v plynové troubě trvá vše daleko déle, v elektrické trouba horkovzdušné je to zase rychlovka..

Předpokládám tedy, že časově to bude o něco delší, kolem těch 30 minut, ale možná i déle! Pokud uvidíte, že koláč ještě není hotov, pečte prostě dál.

Mouky z ořechů v pohodě, ale kaštanová mouka bohužel ne…

Při vaření používáme suroviny, koření, bylinky, všechny snadno dostupné na našem trhu.

Ano. 🙂

Určitě se dá koupit, ale bude zbytečně drahá.
My nakupujeme ořechy velkoobchodně a rovnou je mixujeme do těsta..

U všech průmyslově zpracovaných výrobků je problém v tom, že nelze ohlídat čistotu, takže je riziko vyzkoušení na Vás..

SCD 24h jogurt není přece problém vyrobit. 🙂
Ale nezačínal bych s ním dříve než ve 3. měsíci na SCD.

Jinak vhodné probiotikum, ale spíše pro teplou sezónu, je Bio-kult14. 🙂
Namnožit bakterie lze úspěšně preparátem FLORAPHAGE

Protože SCD není vitariánství… 🙂

Kupujeme se slupkou i bez slupky, meleme oboje…používáme podle toho co chceme připravit.

Pokud je to do raw jídla, tak se slupkou, naopak na pečení chleba, koláčů, atd., používáme beze slupky…

Ano. 24H SCD jogurt na našich stránkách. 🙂

Ne, procesem fermentace podle SCD se veškerá laktóza přemění a není problém. 🙂

Přesně…Neřešíme to, říká se to i o teflonu…

Nejčastěji nám škodí nejvíce, právě to přesvědčení, že nám něco škodí…

Máte-li problém se žlučníkem, je skutečně třeba být s ořechy opatrnější…
Nefixujte se příliš na pečivo, ale dejte přednost dýním, cuketám, lilku, špenátu a dalším druhům zeleniny, které mají schopnost více zasytit.
Až budete na SCD déle, potřeba plnit bříško pomine. 🙂

Očista jater je součástí procesu uzdravování a vyřeší i tento problém. 🙂

U SCD jde o priority a prioritou číslo jedna je vyhubit potvory…
Med, spolu třeba s datlemi je sladidlem pro SCD, takže když chcete jeho výhody, dáte si ho tak, jak je… Když chcete medovník, zahřejete ho. 🙂

A nezapomeňte, nejvíce nám škodí samotný strach z toho, o čem si myslíme, že nám škodí. 🙂

Podívejte se do BLOGu na našich stránkách na příspěvek o medu s odpověďmi na mnohé dotazy přímo od včelaře.

Není vhodný, protože nefermentuje jen bakteriemi, ale i kvasnicemi…

To nemusíte. Jen rádi plesniví…
Ale třeba Pekany, jsou lepší i chuťově. 😉

Vyberte si na našich stránkách jiný, který Vám bude více vyhovovat. 🙂
Alergici začínají bez alergenu a přidají je, až se díky SCD, alergie zbaví…

Bifidus by měl být v každém případě vynechán, neboť ve střevech dokáže mutovat, ale co je hlavní, má tendenci se rapidně přemnožovat.

Ve výsledku je pak jedno, jestli se jedná o přátelskou bakterii nebo ne, protože žije na bílkovině a v přemnoženém stavu je schopna “natrávit” střevní stěnu a udržovat zánět aktivní donekonečna…

06. Děti a těhotenství

Může být někdy příliš brzy nebo zase příliš pozdě dát si do pořádku imunitu? SCD je vhodná pro děti i pokročilé.

Nebojte se říct, že chcete pro své dítě to nejlepší a také to pro něj dělejte. Nemůžete mu dát lepší dárek, než fungující imunitu…

V těhotenství bych jel jen podle seznamu “co Ano a co Ne” , ale záleží, co řešíte a v jakém to máte stadiu.

U dítěte není třeba postupovat tak individuálně, stačí se řídit seznamem vhodných potravin.

07. Technické komplikace

Může se stát, že někomu video nefunguje správně.
V takovém případě může být problém někde ve vašem prohlížeči internetu.
Nejčastěji pomáhá smazat takzvané “Cookies”. Nebo případně historii prohlížeče.

Další možností je chybějící nebo neaktualizovaný Flash Player…lze opravit zde : https://get.adobe.com/cz/flashplayer/otherversions/
(stačí jen vybrat typ Vašeho prohlížeče internetu a po stažení nainstalovat)

Případně, zkuste jiný prohlížeč internetu, než právě používáte. (Firefox, Opera, Chrome, atd.)
Zejména toto řeší většinu problémů, které někdo má. 🙂

Kteroukoliv kuchařku si můžete zakoupit kdykoliv v E-Shopu na našich stránkách, který na vás stále kouká v odkazu na pravé straně takřka každé stránky našeho Webu. (recepty,blog, zkušenosti, atd.)

Dobře 🙂 Tady je odkaz: Marky SCD kuchařky

Youtube doporučuje:
1.) Aktualizovat na nejnovější možnou verzi YouTube aplikace.
Aktualizovat na nejnovější možnou verzi Android

nebo

2.) Výměna prohlížeče internetu, pokud nepoužíváte přímo “aplikaci Youtube”

nebo

3.) Restartovat YouTube aplikaci.
Restartovat zařízení.
Vypnout a zapnout Vaše mobilní data/Wifi.
Vyčistit/smazat cache, aktualizace, data YouTube aplikace. (Jděte v mobilu/tabletu do nastavení, aplikace, stažené, listujte níže na youtube klikněte na něj a smažte aktualizace/cache/data)
Uninstalovat a znovu instalovat YouTube aplikaci.
Aktualizovat na nejnovější možnou verzi YouTube aplikace.
Aktualizovat na nejnovější možnou verzi Android.

Problémy se streamováním videa mohou mít více příčin. Řadu potíží s přehráváním můžete vyřešit odstraněním problémů s internetovým připojením a s připojením zařízení.

Pokud se vám zobrazí některá z následujících zpráv, může docházet k potížím se streamováním videa:

„Došlo k chybě.
Chyba přehrávání. Klepnutím zopakujte akci.“

„Připojení k serveru bylo ztraceno.“

„Video není dostupné.
Došlo k chybě. Klepnutím zopakujte akci.“

 

Zkuste nejprve restartovat mobilní prohlížeč (aplikaci, kterou se díváte na stránku)
Případně restartujte celý telefon.